Hlavní obsah

To nejhorší teprve přijde. Nakažených v Evropě přibývá stále rychleji

Počet nově nakažených koronavirem v Evropě roste čím dál rychleji. Zejména ve Španělsku, Německu a Británii. Ve Španělsku přibylo nemocných během 24 hodin o čtvrtinu na 17 147 případů. V Německu za 24 hodin narostl počet infikovaných o rekordních 2801 na 10 999. Situace se dramatizuje také v Británii, kde se schyluje k odříznutí devítimilionového Londýna.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Převoz pacienta do nemocnice v Římě

Článek

Stejně jako počet nakažených roste i počet obětí. Jen ve Španělsku stoupl jejich počet za posledních 24 hodin o 209 na celkem 767 mrtvých.

Nemoci Covid-19, kterou vyvolává nový koronavirus SARS-CoV-2, už podlehlo celosvětově přes 9 tisíc lidí. Infikováno jich je přes 222 tisíc. Nejvíc z nich v Číně, Itálii a Íránu. Na 85 tisíc lidí už se naopak z nemoci Covid-19 zotavilo. Z informací výzkumného centra Univerzity Johnse Hopkinse ale vyplývá, že nemocných v Evropě přibývá stále rychleji.

Nečekali jsme to, ale reagovali jsme rychle, tvrdí Vojtěch. O rezignaci neuvažuje

Koronavirus

V Itálii, která je pandemií v Evropě postižena nejvíce, budou aktuální čísla dostupná až ve čtvrtek odpoledne. Ta poslední ze středečního večera ale dávají tušit, že epidemie v zemi ještě nedosáhla svého vrcholu. Podle informací CNN tam přibývá v průměru 3500 případů nákazy novým koronavirem denně a počet obětí přesáhl 2500.

Londýnu hrozí úplné uzavření. Občané by dostali varování 12 hodin předem

Koronavirus

Kolem Londýna se utahuje smyčka 

Také ve Spojeném království to nejhorší nejspíš teprve přijde. Vláda označila Londýn za zdroj nákazy a připravila plán na jeho úplné odříznutí. Postarat by se o to mělo 20 tisíc vojáků, kteří byli za tímto účelem mobilizováni. Kompletní karanténu devítimilionové britské metropole by mohl premiér Boris Johnson nařídit už o víkendu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám