Hlavní obsah

Stát promine DPH na roušky a respirátory, odloží se také zálohy na silniční daň

Novinky, bož

Vláda v pondělí odsouhlasila návrh na prominutí daně z přidané hodnoty (DPH) na bezúplatné dodání roušek, respirátorů a dalších ochranných pomůcek. Na Twitteru to oznámila ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), která návrh vládě předložila. Oznámila také prominutí sankcí za pozdní úhradu záloh na silniční daň do poloviny října.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO)

Článek

„Vláda odsouhlasila můj návrh na úplné prominutí DPH na bezúplatné dodání zboží, které pomáhá zmírnit dopady šíření nákazy,” uvedla Schillerová.

„Jde o roušky, respirátory a další ochranné pomůcky, ale i o dezinfekce a suroviny k jejich výrobě. Prominutí platí od 12. března po celou dobu nouzového stavu,” dodala ministryně.

Stát chce na mzdu přispět jen do 24 800 korun

Koronavirus

Schillerová dále na Twitteru oznámila, že takzvaný liberační balíček vláda rozšíří o odložení dubnové a červencové zálohy na silniční daň na 15. října. „U takto zpožděných úhrad plošně prominu všechny úroky z prodlení a z posečkání,” napsala.

Vláda měla také jednat o kurzarbeitu a podpoře pro OSVČ, na něž tvrdě dopadají opatření proti šíření nemoci Covid-19. Nakonec však tyto body byly odloženy na úterý. Stávající návrh kurzarbeitu kritizují zástupci zaměstnavatelů jako nedostatečné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám