Hlavní obsah

Starosta Černošic k článku o špacírování lidí, co by měli být v karanténě: Straníte Babišovi a přiděláváte mi práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starosta Černošic Filip Kořínek se na svém facebookovém profilu ostře ohradil proti článku ve středečním Právu, které s odvoláním na prodavače a zákazníky v místních obchodech popsalo, že mnoho zdejších lidí se vrátilo z Itálie, měli by být doma v karanténě a místo toho špacírují po městě. Podle něho je to neprofesionální novinařina z ulice.

Foto: Mapy.cz

Ilustrační foto

Článek

„Naprostá většina obyvatel se chová naprosto zodpovědně a já jim za to děkuji a vážím si toho. Probíhá tu neuvěřitelná vlna sounáležitosti a odpovědnosti. Lidé vyrábějí roušky pro své okolí, máme už mnoho desítek dobrovolníků,“ napsal na Facebooku mimo jiné Kořínek.

„Novinařina obzvlášť v těchto situacích se má právě dělat z ulice, být co nejblíže k lidem. Ze starostenské ani jiné kanceláře nelze pak vidět třeba to, jak v době celostátní karantény, kdy se může ven jen do práce, k lékaři, do lékárny, do obchodu a se psem, se v Černošicích před jednou menší hospodou úterní odpoledne dobře baví v těsném hloučku tucet místních. Většina bez zakrytých úst zvesela popíjí pivo prodané přes dveře,“ řekl k tomu reportér Práva Jindřich Ginter.

Přijeli z Itálie, místo karantény špacírují po Černošicích

Koronavirus

Podle něho to nevylučuje, že naopak spousta místních je odpovědných a i pomáhá, ale právě pro ně je pak výsměch, kdy jiní tak okatě na základní pravidla kašlou.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám