Hlavní obsah

Španělé o den odložili „zimní spánek“

Právo, DPA, nek

Ve Španělsku se v pondělí měla úplně zastavit práce ve všech provozech, jejichž činnost není pro chod země nutná. Vláda ale na poslední chvíli začátek drastického opatření odsunula na úterý.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Člen španělské nouzové jednotky v Getafe

Článek

Důvodem byl fakt, že na některých pracovištích nebylo možné ukončit činnost ze dne na den.

Nařízení bude platit dva týdny. Během tohoto období, které ministryně financí María Jesús Monterová nazvala „zimním spánkem“, smějí fungovat kromě zdravotnických služeb a bezpečnostních složek jen média, veřejná doprava, zásobování potravinami, ale i restaurace pro dodávání jídel domů, banky, pošty, veterináři, advokáti či tlumočníci při nutných soudních řízeních nebo rozvoz zboží objednávaného přes internet.

V zemi mezitím raketově roste počet infikovaných koronavirem i jeho obětí. Počet nakažených přesáhl už hranici 85 tisíc, čímž Španělsko předstihlo i Čínu. Španělsko je nyní v počtu nakažených třetí na světě za USA a Itálií.

Španělsko dohnalo Itálii v počtu mrtvých za den, nakažení rychle přibývají

Koronavirus

Počet úmrtí z řad infikovaných ve Španělsku se za poslední den zvýšil o 812 na celkových 7340, což je druhý nejvyšší počet po Itálii.

Ministerstvo zdravotnictví včera také oznámilo, že koronavirem se nakazilo i 12 298 zdravotníků, z nichž 85 procent je v domácí karanténě.

Reklama

Výběr článků

Načítám