Hlavní obsah

Slovák s koronavirem zemřel dvě hodiny po propuštění z nemocnice

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Slovenské ministerstvo zdravotnictví potvrdilo, že šedesátiletý muž, který zemřel v pondělí krátce po propuštění z bojnické nemocnice, byl pozitivně testován na Covid-19. „Aktuálně čekáme na výsledky pitvy, která ukáže, co bylo primární příčinou úmrtí,“ uvedl resort zdravotnictví.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Zdravotnický pracovník se připravuje k odběru vzorků na test nákazy SARS-CoV-2

Článek

Televize Joj upozornila, že pokud se potvrdí úmrtí na nemoc Covid-19, kterou nový typ koronaviru způsobuje, bude se jednat o první oběť na Slovensku. Covid-19 byl u muže potvrzen v neděli a po dohodě s hygieniky byl pacient v pondělí propuštěn do domácího léčení, protože jeho stav byl stabilizovaný. Zemřel dvě hodiny po propuštění z nemocnice.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Muž byl hospitalizovaný na plicním oddělení a celé oddělení je nyní v karanténě. Televize Joj uvedla, že příčinou smrti mohl být infarkt nebo mrtvice.

Slovensko zaznamenalo dosud 336 pozitivně testovaných na Covid-19, ale oficiálně nemá zatím ani jednu oběť na životě. Bývalý slovenský premiér Peter Pellegrini ještě 18. března informoval o úmrtí 84leté ženy, která byla pozitivně testovaná. Měla však i další vážné zdravotní problémy a pitva odhalila, že zemřela na infarkt myokardu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám