Hlavní obsah

Slováci hlásí další nakažené. Zavírají se školy, divadla i sportoviště

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Slovensko oznámilo v pondělí další dva případy nákazy koronavirem, celkem jich je už sedm - pět v okolí Bratislavy, jeden v Košicích a jeden v Martine. Primátor hlavního města Matúš Vallo v reakci na to v pondělí oznámil, že od úterý budou zavřené všechny mateřské, základní a střední školy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Na hranicích s Rakouskem měří zdravotníci cestujícím teplotu a rozdávají jim informační letáky.

Článek

Kromě tříčlenné rodiny z obce Kostolište u Malacek se nakazila také učitelka mateřské školy a řidička tramvaje z Bratislavy.

Mezi posledními případy je podle televize Markíza 26letý zaměstnanec společnosti U. S. Steel Košice, který leží v košické univerzitní nemocnici. Poslední případ je z Martina.

Další dva případy koronaviru na Slovensku. Muž nakazil manželku a syna

Evropa

Vedení Slovenského národního divadla už až do odvolání zrušilo všechna představení. Minimálně do pondělí 23. března bude uzavřen například také Bojnický zámek.

Utkání nejvyšší slovenské hokejové ligy se budou hrát bez diváků. V soutěži běží nadstavbová část a opatření možná zasáhnou i začátek play off.

Koronavirus v Itálii předčasně ukončil zimní sezonu

Koronavirus

Kontroly na hranicích

Na hranicích s Rakouskem měří zdravotníci cestujícím teplotu a rozdávají jim informační letáky. Bratislavské letiště zrušilo všechny lety do Itálie a cestujícím při příletu měří teplotu.

Pondělního zasedání ústředního krizového štábu se zúčastnil také designovaný premiér Igor Matovič. Dosluhující předseda vlády Peter Pellegrini uvedl, že pozvání Matoviče je spojeno s tím, aby se výměnou vlády nezměnila bezpečnostní situace na Slovensku a aby nová vláda mohla plynule pokračovat v řešení situace.

Reklama

Výběr článků

Načítám