Hlavní obsah

Situace se v Číně uklidňuje, v Šanghaji a Pekingu vyšli lidé hromadně do ulic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco Evropu koronavirus sužuje, v Číně se situace lepší. Menší strach a také teplejší počasí lidi uklidnilo, a tak obyvatelé Šanghaje a Pekingu vyrazili po týdnech hromadně ze svých domovů do ulic a přírody, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po zlepšení situace Číňané vyrazili hromadně ven, někteří odložili i rouškyVideo: Reuters

 
Článek

Hodně lidí zamířilo k Letnímu paláci v Pekingu. Většina dodržovala příkaz nošení roušky. „Epidemie už je, zdá se, pod kontrolou. Neznamená to, že už se nemusíme bát, ale už jsem ochotný risknout procházku venku,“ uvedl jeden z místních obyvatel.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Důvěra lidí vzrostla poté, co v Pekingu ani Šanghaji tři dny po sobě nebyly hlášeny žádné nové případy nákazy nemocí Covid-19, kterou koronavirus způsobuje. Celkově v Číně potvrdila Národní zdravotní komise v sobotu 41 nových případů a sedm úmrtí.

Přestože se situace zlepšila, na mnoha místech stále probíhají namátkové kontroly teploty. Hlavní místa Pekingu, kde by se jinak shlukovalo více lidí, mají omezený počet návštěvníků. Například Letní palác, kde v tomto období bývá až 20 tisíc lidí denně, snížil tuto kapacitu na pět.

V Itálii už zemřelo na koronavirus více lidí než v Číně

Koronavirus

Ani Šanghaj nehlásí žádné nové případy, a tak si lidé mohli vychutnat například kávu v nákupní čtvrti Sin-tchien-ti. „Konečně jsem mohla ven, zašla jsem si s kamarádkou na večeři,“ řekla Lin-tu Čang, podle které je situace nyní výrazně uvolněnější než před několika týdny.

Čína je první zemí, ve které se nový typ koronaviru objevil. Dosud bylo v zemi evidováno 81 008 případů, 3 255 z nich bylo smrtelných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám