Hlavní obsah

Sexismus zabíjí, křičely Španělky na demonstraci k MDŽ a předávaly si vir. Nakažená je i žena premiéra

– Madrid

Manželka španělského socialistického premiéra Pedra Sáncheze Begoňa Gómezová, která se nakazila novým typem koronaviru, může být další „obětí” demonstrace k Mezinárodnímu dni žen v Madridu. Virus SARS-CoV-2 způsobující nemoc Covid-19 se totiž začal šířit i mezi jejími účastnicemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Shromáždění při příležitosti Mezinárodního dne ženVideo: AP

 
Článek

Shromáždění při příležitosti Mezinárodního dne žen se v neděli 8. března zúčastnilo v Madridu na 120 tisíc žen, včetně představitelek vládních stran. Akce se konala přes varování, že je to v době rostoucí koronavirové epidemie nezodpovědné a riskantní.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Sromáždění k MDŽ v Madridu

Minulý týden byla nemoc Covid-19, která může vyvolat komplikovaný zápal plic, diagnostikována ministryni pro rovnoprávnost Ireně Morenosové a jejímu partnerovi místopředsedovi vlády a lídrovi strany Podemos Pablu Iglesiasovi. Oba jsou v karanténě. Nakažená je i ministryně pro regionální záležitosti.

Španělské úřady demonstraci nezakázaly, jen doporučily, aby se jí neúčastnily ženy s příznaky nákazy.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Španělský premiér Pedro Sánchez s manželkou Begoňou Gómezovou

Účastnice nesly transparenty s hesly jako například „Sexismus zabíjí víc než koronavirus”. Obavy z nákazy ale způsobily menší účast, než byla loni. Dnes je tak Španělsko i díky vládní podpoře demonstrací 8. března, kterých se účastnily v dalších španělských městech desetitisíce žen, jedním z největších ohnisek koronavirové nákazy v Evropě.

Bondgirl Olga Kurylenková se nakazila koronavirem

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám