Hlavní obsah

Putin se stáhl, podal si ruku s nakaženým primářem

Právo, ama

Ruský prezident Vladimir Putin se ve středu stáhl do své venkovské rezidence Novo-Ogarjovo poblíž Moskvy a pracuje na dálku. Pro izolaci se rozhodl poté, co měl pozitivní test na koronavir Děnis Procenko, primář nemocnice, jež se specializuje na léčbu nemoci Covid-19.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lékař, se kterým se minulý týden setkal Putin, má koronavirusVideo: Reuters

 
Článek

Šéf Kremlu se s Procenkem setkal minulý týden při návštěvě nemocnice v obci Kommunarka na okraji metropole. Do pokojů k nemocným se sice vydal v ochranném obleku, avšak před kamerami si s primářem potřásal rukou v civilním oblečení a nikdo z nich neměl ani roušku.

Lékař, který provázel Putina po nemocnici, je nakažený

Koronavirus

S lékařem se v minulých dnech setkali také další politici. Podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova prezident i tito lidé jsou denně testováni.

Zdravotní stav primáře je po­dle médií uspokojivý. „Je v normálním stavu. Léčí se u nás v Kommunarce,“ citoval Interfax nemocniční zdroje.

Za porušení karantény v Rusku až sedm let vězení

Koronavirus

Zatímco minulý týden bylo v Rusku jen pět set případů, k 1. dubnu bylo potvrzeno 2777 nakažených. Rusko zatím uvádí 24 obětí.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) se zdraví s šéflékařem nemocnice Kommunarka Denisem Procenkem

Reklama

Související články

Ruští oligarchové si rychle stavějí kliniky

Ruští oligarchové se pokoušejí budovat malé privátní kliniky pro případ, že by je a jejich firmy zasáhla epidemie Covid-19. Za tím účelem shánějí zařízení pro...

Výběr článků

Načítám