Hlavní obsah

Princ Charles se nakazil koronavirem

– Londýn

Následník britského trůnu princ Charles se nakazil koronavirem, informoval ve středu královský palác. Jednasedmdesátiletý syn královny Alžběty II. má jen mírné příznaky a jinak se těší dobrému zdraví.

Foto: Pool New, Reuters

Britský princ Charles

Článek

Charles byl v posledních dnech v domácí karanténě ve Skotsku, odkud pracoval. Jeho manželka Camilla (72) má negativní test.

Britský korunní princ je druhým monarchou, který se nakazil novým typem koronaviru. Minulý týden oznámilo monacké knížectví, že se virem SARS-CoV-2 infikoval tamější panovník kníže Albert II.

Nakažená italská zdravotní sestra si vzala život. Nechtěla šířit koronavirus

Koronavirus

Británie zavedla přísnější režim

Ve Velké Británii je momentálně přes osm tisíc nakažených a země registruje 422 obětí. Uzdravilo se zatím jen 132 pacientů.

Princ Charles se přitom kvůli obavám z nákazy snažil vyhnout tradičnímu podávání rukou.

Británie má od úterý přísnější režim, který zavedl ve Spojeném království premiér Boris Johnson. Na veřejnosti se mohou potkávat maximálně dva lidé. Lidé mají pracovat co nejvíce doma a omezit pohyb venku. Mohou jen na nákup či pro léky a jednou denně si mohou jít ven zacvičit, a to například běhat, chodit či jezdit na kole.

Bez metra, jinak další smrt, vzkázal starosta Londýna

Koronavirus

Uzavřeny jsou obchody, které neprodávají životně důležité zboží. Uzavřeny jsou knihovny, dětská hřiště, venkovní posilovny a modlitebny. Zakázány budou veškeré společenské akce, včetně svateb a křtin. Na pohřby se nařízení nevztahuje. Otevřeny zůstanou parky, ale nebude v nich povoleno se shromažďovat ve skupinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám