Hlavní obsah

Příhraniční vlaky přes Polsko a Sasko od neděle nepojedou

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příhraniční vlaky na lince L7 mezi Libercem, saskou Žitavou a Varnsdorfem, které kromě Saska projíždějí i územím Polska (kde ale nezastavují), od neděle končí. Z Liberce pojedou jen do Hrádku nad Nisou a hranice vůbec nepřekročí.

Foto: Die Länderbahn

Příhraniční vlaky Trilex budou od neděle jezdit jen po české části na Liberecku.

Článek

Ještě v pátek se přitom Liberecký a Ústecký kraj a také společnost Die Länderbahn, která linku L7 pod značkou Trilex provozuje, dohodly, že vlaky z Liberce dojedou bez zastávek na německém území až do Varnsdorfu. Vlaky tak během soboty skutečně jezdily, původní plán ale po jediném dni upraveného provozu zhatilo polské uzavření hranic.

Vlaky přes hranici nejezdí, Slováci na Břeclavsku zkusili vsadit na taxíky

Koronavirus

„Kvůli novým opatřením, které od neděle 15. března od 0:00 zavede Polská republika, bude nyní tento vlak končit již ve stanici Hrádek nad Nisou. Průjezd po železniční trati přes polské území mezi Žitavou a Hrádkem nad Nisou, bude uzavřen,“ informoval hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK) na základě informací, které dostal od polského velvyslanectví v Česku.

Vlaky na lince L7 zastavovaly na českém území mimo jiné v Chrastavě a Hrádku nad Nisou, na saské straně na nádražích Zittau (Žitava), Mittelherwigsdorf, Hainewalde a Grossschönau.

Hasič z Mariánských Lázní se nakazil, stanice jde do karantény

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám