Hlavní obsah

Prešované poslali do Česka 250 roušek jako dík za zbourání vybuchlého paneláku

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Obyvatelé Prešova poslali 250 roušek do Horního Jiřetína, kde má sídlo společnost Cannoneer Group. Firma loni za symbolické jedno euro zbourala panelák v prešovské Mukačevské ulici, který 6. prosince 2019 zničil výbuch plynu a následný požár. Při tragédii zemřelo osm lidí.

Foto: Policie SR

Stroj české firmy Cannoneer Group v prosinci 2019 pracoval na demolici paneláku v Prešově.

Článek

Obyvatelé Prešova se dozvěděli, že v obci je nedostatek roušek, a rozhodli se pomoci. K zásilce 250 roušek připojili dopis, v němž opětovně firmě děkují za pomoc s ruinami obytného domu.

Foto: repro Facebook

Roušky z Prešova

Speciální stroj české firmy začne po víkendu rozebírat panelák v Prešově

Evropa

„Prosím, přijměte naši malou pomoc v této nelehké situaci, jaká nás všechny postihla, v podobě vlastnoručně ušitých roušek pro zaměstnance vaší firmy a vaše blízké. Roušky ušilo několik žen v našem městě právě pro vás,“ uvedli obyvatelé Prešova v doprovodném dopise. „Opatrujte se, bratři Češi. Upřímné díky,“ končí psaní.

Velké díky, reagovali Češi

Firma Cannoneer Group na sociální síti poděkovala za zhotovení a zaslání roušek. „S rouškami jsme se podělili s obcí Horní Jiřetín, kde máme základnu. Obec roušky rozdá. Velké poděkování Prešovu z Horního Jiřetína,“ reagovala firma.

Reklama

Výběr článků

Načítám