Hlavní obsah

Policie v Německu má plné ruce práce s koronavirovými večírky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Němci si našli způsob, jak se vyrovnat s omezením spolkového života kvůli koronavirové nákaze. Na hřištích a v parcích začali pořádat „koronavirové večírky“. Na akcích, kde se sejde najednou třeba i stovka lidí, se griluje a alkohol teče proudem, píše agentura DPA. Některé spolkové země, jako například Bavorsko či Berlín, hrozí zavedením zákazu vycházení, pokud tyto akce nepřestanou a lidé nezačnou dobrovolně respektovat opatření.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Policisté ve Frankfurtu nad Mohanem kontrolují dodržování opatření, která tamější vláda vyhlásila v boji proti šíření koronaviru.

Článek

Asi stovka mladých lidí uspořádala v pondělí večer v jednom z norimberských parků party s hudbou a světelnými efekty.

V nedalekém Swabachu se zase podle policejních údajů sešlo přes 50 lidí ve skateparku a udělali si zábavu s hlasitou hudbou. Svolali se prostřednictvím sociálních sítí.

Policie oba večírky ukončila a účastníky z místa vykázala.

V Berlíně lidé i přes virovou hrozbu vyrazili ven za jarním sluncem

Koronavirus

S podobnými akcemi se potýkají policisté i v dalších spolkových zemích. V úterý policie v Braniborsku zasahovala na několika místech.

V Teltowě u Berlína mladí lidé slavili v areálu školy. Ve Werderu nedaleko Postupimi zase policie zasahovala ve vodáckém sportovišti, kde pobývalo asi 40 lidí. Nebo v braniborském Kleinmachnowě si asi padesátka lidí udělala táborák.

Unijní vyjednavač brexitu Barnier má koronavirus

Koronavirus

V noci na středu řešila policie ve Freiburgu v Bádensku-Württembersku několik podobných akcí, kterých se účastnilo několik desítek až stovka lidí. Účastníci společně popíjeli alkohol a grilovali.

Trpělivost už došla bavorskému premiérovi Markusovi Söderovi. „Sorry, ale takhle to nepůjde,“ prohlásil.

Ti, kteří nepřeruší osobní kontakty s ostatními, ohrožují podle něj sebe i ostatní. „To je skutečné nebezpečí,“ řekl a vyzval policii k tvrdému postupu. Současně oznámil, že když se situace nezmění, vyhlásí pro Bavorsko zákaz vycházení.

Německo čelí největší výzvě od druhé světové války, říká Merkelová

Koronavirus

V Bavorsku nyní až do 19. dubna platí zákaz veřejných akcí, zapovězeno je také shromažďování.

O vyhlášení zákazu vycházení uvažuje také ministerský předseda Bádenska-Württemberska Winfried Kretschmann či berlínský primátor Michael Müller.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: I přes koronavirus se lidé v Berlíně srocují na venkovních prostranstvíchVideo: AP

Reklama

Výběr článků

Načítám