Hlavní obsah

Pětihvězdičková izolace. Přečkejte pandemii v luxusu, láká švýcarský hotel

Novinky, mšv

Soukromá posilovna, sauna, kuchyně, donáška jídla a jen minimum lidské interakce. Na to v období pandemie láká švýcarská ubytovací společnost Le Bijou, která v zemi disponuje celkem 42 luxusními byty. V nich mohou zájemci pohodlně strávit karanténu, uvedl server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Společnost disponuje celkem 42 luxusními byty.

Článek

Le Bijou nedávno v reakci na koronavirus spustila nové pobytové balíčky. Lidé, kteří se zasekli ve Švýcarsku a mají potíže se dostat domů, mohou karanténu přečkat v jednom ze 42 bytů, které se nacházejí v celkem devíti oblastech po celé zemi. Šéf a spoluzakladatel společnosti Alexander Hübner tvrdí, že se vždy snažili díky technologii zredukovat personál na minimum. A v těchto dobách se to velmi hodí.

Foto: Profimedia.cz

K bytu je přidruženo množství služeb. Třeba donáška potravin.

„Pokud nechcete, nemusíte se s nikým interagovat,“ tvrdí Hübner a dodává, že spousta hostů si přeje doručit potraviny a čistící prostředky, aby se o svůj dočasný domov mohli postarat zcela sami. Zatímco před koronavirem byla totiž obvyklá doba pobytu dvě až tři noci, nyní to může být od 14 dnů až do dvou měsíců.

Ceny jsou nižší

Podle majitele zareagovala společnost na aktuální problém v podstatě hned, co se začala šířit nákaza v Itálii. V tu chvíli si prý Hübner uvědomil, že je třeba poskytnout lidem něco, co aktuálně velmi potřebují — možnost uklidit se před světem. Návštěvníci se mohou nechat také otestovat, případně je jim k dispozici i péče zdravotníků ze soukromé švýcarské kliniky Double Check.

Foto: Profimedia.cz

Ceny ubytování jsou v době pandemie nižší než obvykle.

Le Bijou se prý navíc nesnaží z aktuální situace těžit. Středně velký byt o rozloze 100 metrů čtverečních, který by obvykle stál kolem tisíce dolarů na noc (24 750 korun), vyjde aktuálně na zhruba 500 až 600 dolarů (12 370 až 14 850 korun). Kdo se chce nechat otestovat, připlatí si dalších 500, přičemž jsou v ceně zahrnuty poplatky laboratoři, ale také osobní návštěva lékaře.

Server CNN uvádí, že se většina pětihvězdičkových hotelů ve Švýcarsku uzavřela, Le Bijou je tak jedna z mála společností, která nabízí ubytování i nadále.

Dnes hotely, zítra nemocnice pro nakažené. Ubytovací zařízení našla nové využití

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám