Hlavní obsah

Opilá kašlající žena poslala brněnské strážníky do izolace

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dočasně ze služby vyřadila v pondělí večer opilá žena hned dva brněnské strážníky. Ti vyrazili do městské části Brno-Vinohrady ke hlášenému případu, kdy měla žebrající cizinka poplivat muže, který jí odmítl dát cigaretu. Polsky hovořící žena se však neuklidnila ani po spatření uniforem.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Ani před strážníky, kteří na místo vyrazili po telefonátu na linku 156, si žena nebrala servítky.

„Vystupovala velmi hrubě, strážníky urážela a v jejich přítomnosti kašlala a kýchala. Požádali proto o příjezd zdravotníky a ti rozhodli o jejím převozu na infekční oddělení bohunické nemocnice. Strážníci museli s veškerým vybavením i služebními vozidly podstoupit dekontaminaci,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Policie rozehnala party na Špičáku, na agresivní opilce si musela přivolat posily

Krimi

Zatímco žena podstupovala zdravotní testy, dva strážníci museli do preventivní izolace. Po necelých čtyřiadvaceti hodinách se naštěstí ukázalo, že žena nebyla nakažená koronavirem.

Případ proto neskončí u soudu jako trestný čin, ale jen ve správním řízení pro podezření z přestupku proti občanskému soužití. A protože žena neměla nasazenou roušku, bude se zpovídat i z porušení této povinnosti.

VÝLETY Z KARANTÉNY: Nahlédněte do tajů policejní práce

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám