Hlavní obsah

Olomoucké nemocnici došly testy. V regionu přitom zavírají celá města

Aktualizováno

Fakultní nemocnice v Olomouci v pondělí zastavila vlastní testování na koronavirus, neboť po dvou dnech došly testy. V regionu je přitom uzavřeno 21 obcí. Nemocnice musí vzorky posílat do Ostravy. Informoval o tom mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.

Foto: fnol.cz

Fakultní nemocnice Olomouc

Článek

FN Olomouc testování na koronavirus zahájila v sobotu a její laboranti provedli několik desítek testů.

„Testování bylo pozastaveno, protože nemáme testy. Čekáme na zásilku,” uvedl Fritscher, podle kterého vzorky krve FN Olomouc nyní odesílá na rozbor do Ostravy.

Až FN Olomouc novou zásilku testů dostane, bude denně provádět do stovky rozborů na přítomnost koronaviru v krvi. V případě volné kapacity má být služba dostupná i samoplátcům.

Na Olomoucku uzavřeli kvůli koronaviru 21 obcí

Koronavirus

Onemocnění Covid-19 se prokázalo u lékaře urgentního oddělení FN Olomouc. Do karantény museli jeho pacienti i personál. Lékař se před týdnem vrátil z Řecka. Karanténa byla kvůli tomu vyhlášena u desítek pacientů a lékařů, kteří s ním byli v přímém kontaktu. Provedené testy podle Fritschera další nákazu nepotvrdily.

Kvůli šíření koronavirové nákazy hygienici v pondělí ráno neprodyšně uzavřeli Uničov, Červenku a Litovel na Olomoucku. Později rozšířili opatření na dalších 18 obcí v regionu. Lidé je nemohou opustit, zakázán je vstup.

Nakažený koronavirem je i první policista

Koronavirus

Z oddělení v Litovli je i první nakažený policista. „Jeden z policistů obvodního oddělení Litovel byl pozitivně testován na koronavirus. Výkon služby na tomto oddělení i v celé uzavřené oblasti probíhá v omezených podmínkách a zajišťují jej i jiné útvary," uvedla mluvčí Marie Šafářová. Doplnila, že v rámci olomouckého krajského policejního ředitelství je v karanténě 65 policistů a občanských zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám