Hlavní obsah

Obchod musel vyhodit potraviny za statisíce, žena na ně schválně kašlala

– USA
Novinky, nčs

Obchod s potravinami v Pensylvánii musel vyhodit zboží za 35 tisíc dolarů (860 tisíc korun) poté, co do podniku vešla žena a začala na potraviny kašlat. Dotyčnou ženu později zadržela policie, informoval server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejmenovaná žena vešla do obchodu s potravinami v pensylvánském okresu Hanover Township. V době, kdy se podniky snaží dodržovat maximální možná hygienická opatření, začala žena hlasitě kašlat bez zakrytých úst na potraviny.

„Vybrala si zejména pečivo a maso, ale pokračovala i na další zboží,” uvedl spolumajitel obchodu Joe Fasula, který informoval, že ochranka v obchodě se ženu co nejdříve pokusila zastavit a vyvést z obchodu.

Muž kašlal na ostrahu v Pardubicích s tím, že má koronavirus

Koronavirus

„I když není pochyb o tom, že dotyčná žena předváděla pouze zvrácený vtípek, nebudeme hazardovat se zdravím našich zákazníků. Neměli jsme jinou možnost, než vyhodit všechny produkty, se kterými přišla do kontaktu,” napsal Fasula, jehož první odhady na finanční ztráty se pohybují okolo 35 tisíc dolarů (860 tisíc korun).

Kromě finanční ztráty, jejíž část by mohla pokrýt pojišťovna, mrzí Fasulu zejména plýtvání jídlem. „Obzvlášť v této náročné době,” doplnil s obavou toho, že bude muset v obchodě zdražit.

Regály se podařilo rychle doplnit

Dotyčnou ženu, která má být v okrese známou firmou, si převzali policisté a umístili ji do vazby. O jejím stíhání vzhledem k psychickému stavu však zatím nejsou další podrobnosti, stejně tak jako o jejím zdravotním stavu.

Obchod se na facebookových stránkách zákazníkům omluvil a o den později přidal i fotografie plných regálů, které se již podařilo doplnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám