Hlavní obsah

V Americe je už 462 000 nakažených

Potvrzených případů koronaviru bylo dosud v USA zaznamenáno 462 000 a 16 500 lidí nemoci covid-19 podlehlo. Americký stát New York má více potvrzených nakažených než jakákoliv jiná země. Je jich cca 160 tisíc a 7 tisíc lidí již zemřelo.

Foto: Mike Segar, Reuters

Nemocnice Mount Sinai v New Yorku

Článek

Na internetu se objevily snímky a video pořízené z dronu, na nichž pracovníci v ochranných oblecích ukládají v New Yorku rakve do hromadných hrobů.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Záběry z bezpilotního letounu zachycují hromadný hrob na ostrově Hart, který patří k newyorskému Bronxu. Místo je více než 150 let využíváno k hromadnému pohřbívání těl lidí, kteří neměli příbuzné nebo jejichž rodiny neměly peníze na uložení pozůstatků. Podle BBC je pravděpodobné, že mnoho z nově pohřbených patřilo k obětem koronaviru. Není však jasné, zda šlo o nemajetné lidi bez příbuzných. Zatímco minulý týden se na místě pohřbívalo jednou týdně, nyní je to podle úřadů pětkrát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pohřbívání na ostrově HartVideo: Reuters

Mrtvé na ostrově Hart většinou pohřbívají trestanci z vězeňského komplexu na ostrově Rikers, kde se nachází hlavní vězení města New York. Kvůli nárůstu mrtvých ale práci nyní převzali lidé najatí zvenku. Starosta New Yorku Bill de Blasio dříve v tomto týdnu naznačil, že než krize pomine, možná bude nutné vykonávat "dočasné pohřby". "Historicky jsme k tomu využívali Hart Island," uvedl.

Přední expert týmu Bílého domu pro boj s koronavirem Anthony Fauci ve čtvrtek v rozhovoru s televizí NBC uvedl, že počet obětí koronaviru v USA bude podle odhadů činit asi 60 000. Ještě koncem března přitom předpovídal, že by na koronavirus mohlo zemřít 100 000 - 200 000 Američanů.

Reklama

Výběr článků

Načítám