Hlavní obsah

Nepouštějte dovnitř lidi bez roušek, vyzval Hřib pražské obchody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krizový štáb hlavního města doporučil obchodníkům, aby nevpouštěli do obchodů lidi bez ochranných roušek. Důvodem je ochrana proti možné nákaze koronavirem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Hřib na jednání zastupitelstva hl. m. Prahy 19. září 2019.

Článek

„Toto je v tuto chvíli pouze doporučení, ale já pevně doufám, že bude respektováno tak, abychom skutečně dosáhli ochrany lidí u záležitost, kterým se nemohou vyhnout, protože do obchodu si musí zajít. Doufám, že pro to všichni Pražané budou mít pochopení," řekl po pondělním jednání krizového štábu primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

V Česku se zotavili tři lidé s koronavirem

Koronavirus

V hlavním městě budou od středy 17. března jezdit nově tři sanitky pro mobilní odběr vzorků. V sanitkách budou sloužit proškolení medici. Jedna sanitka je již v provozu. „Všechny lékařské fakulty dodaly mediky, kteří byli proškoleni a budou je (vozy) obsluhovat,” řekl ředitel pražské záchranné služby Petr Kolouch.

Proškoleno bylo v pondělí 17 mediků, kteří se budou střídat ve dvanácti hodinových službách. Vozy pak budou řídit strážníci městské policie. Důležité je podle Koloucha, aby měli medici k dispozici dostatek pomůcek a materiálu. První sanitku, která je již v provozu, budou nadále obsluhovat specialisté z infekčního oddělení Nemocnice na Bulovce.

Velké slevy, dovoz domů. Restaurace se zbavují zásob

Koronavirus

Magistrátu se uplynulý víkend ozvalo 1300 lidí, že chtějí působit jako dobrovolníci. Z nich je již 113 proškoleno a dostanou roušky a další ochranné prostředky. Další bude město podle náměstka primátora Petra Hlubučka (STAN) nabírat. Může se totiž stát, že někdo z nich se dostane do kontaktu s nakaženým člověkem, a město s ním proto bude muset přerušit spolupráci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám