Hlavní obsah

Novorozenec z Londýna má pozitivní test, je nejmladším nakaženým na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ve Velké Británii evidují prvního novorozence na světě, který přišel na svět s pozitivním nálezem na nový koronavirus. Matka i dítě jsou v jiných londýnských nemocnicích, přičemž stav matky je horší než dítěte, informoval v sobotu server britského deníku Daily Mail, podle kterého jde o nejmladšího nakaženého na světě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Matka byla podle serveru před několika dny narychlo převezena do nemocnice se zápalem plic. Nákaza koronavirem u ní byla až po porodu.

Lékaři si zatím nejsou jistí, zda koronavirus do těla novorozence přešel již v děloze, anebo se dítě nakazilo během porodu. Britská média neuvádí, kdy přesně se dítě narodilo, testováno však bylo krátce po příchodu na svět. Inkubační doba koronaviru se v součanosti odhaduje na dva až čtrnáct dní.

Zatímco dítě zůstalo v nemocnici North Middlesex Hospital, kde přišlo na svět, matku převezli na speciální infekční kliniku.

Přehledně: Kteří pacienti s koronavirem jsou nejvíce ohroženi?

Koronavirus

Podle dosavadních poznatků koronavirus na rozdíl od jiných infekcí způsobuje zvýšené riziko pro nejstarší věkové kategorie, zatímco u malých dětí má nemoc Covid-19 většinou mírný průběh.

Počet nakažených ve Velké Británii o víkendu stoupl na zhruba osm stovek, přičemž poslední nárůst byl skokový, a to o dvě stovky osob za den. Nemoci dosud podlehlo 11 lidí.

Reklama

Související články

Trump vyhlásil kvůli koronaviru stav nouze

Prezident Donald Trump vyhlásil v pátek pro celé Spojené státy stav nouze. Toto opatření umožňuje rychle přijímat krizová opatření a současně usnadňuje přístup...

Výrobci zvedli ceny roušek i 50krát

Ústav pro péči o matku a dítě v Praze si chtěl doplnit zásobu jednorázových roušek, obrátil se proto na jejich výrobce. Místo padesáti haléřů za kus měl ale...

Výběr článků

Načítám