Hlavní obsah

Nejezděte na chaty a chalupy a zůstaňte doma, vyzývá Vojtěch

• Aktualizováno
Novinky, zpe

Lidé by neměli kvůli koronaviru o víkendu jezdit na chalupy, pokud to není nutné. Apeluje na to ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) už ve čtvrtek večer řekl, že policie bude kontrolovat, jestli lidé dodržují zákaz cestování.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Lidé by měli jezdit na chalupy jen v nezbytných případech, apeluje ministr zdravotnictví.

Článek

„Je tady první víkend v režimu usnesení vlády o zákazu volného pohybu osob. Chtěl bych všechny občany požádat, aby nejezdili na chaty a chalupy za účelem rekreace a zůstali doma. Pokud na chalupu musíte, setrvejte v jejím prostoru a minimalizujte kontakt s okolím. Je to důležité,“ napsal na Twitter Vojtěch.

„Nařízení vlády mají smysl! Zvažte, zda je nezbytné jet na chatu nebo chalupu. Můžete někoho ohrozit, nebo se naopak nakazit. Pokud opravdu musíte, tak zůstaňte na chatě a nechoďte mezi lidi,” přidal se ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Vláda zakázala volný pohyb lidí prozatím do 24. března. Lidé mohou jet do zaměstnání nebo podniknout nezbytné cesty za rodinou, dojít si na nákup nebo do nemocnice. Ministerstvo opakovaně apeluje na to, aby lidé vycházeli jen v nejnutnějších případech.

Hamáček po čtvrtečním jednání vlády řekl, že policie bude v pátek sledovat, jestli lidé dodržují omezení cestování. Blokády dálnic nebo silniční kontroly se ale podle něj nečekají.

Padnou za oběť koronaviru slevové akce? Prymula je navrhne zrušit

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám