Hlavní obsah

Nejen domovy důchodců. Kvůli koronaviru bydlí v práci i zaměstnanci papíren

Právo, koc
Štětí

Zaměstnanci největší české papírny Mondi Štětí na Litoměřicku přišli kvůli přibývajícímu počtu osob nakažených novým koronavirem za vedením firmy s návrhem, že nejbezpečnějším řešením pro jejich rodiny i kolegy bude zůstat v práci nepřetržitě, tedy i mezi jednotlivými směnami.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Papírny Mondi Štětí

Článek

V celém provozu panují od počátku výskytu koronavirové nákazy přísná hygienická opatření. Zaměstnanci však chtěli riziko nákazy dále minimalizovat a jako nejefektivnější způsob ochrany vyhodnotili život na pracovišti. Možnost zůstat v areálu Mondi využilo již více než 60 zaměstnanců ze 140.

Dík patří také jejich rodinám, které tuto iniciativu podpořily, a hlavně umožnily
Roman Senecký, ředitel

„Zpočátku byly podmínky pro ubytování skromné, ale neustále je zlepšujeme. Zaměstnancům obstaráváme každodenní nákupy a jídlo a snažíme se, aby se tu cítili pohodlně a nic jim nechybělo. Zajistili jsme jim proto televize a DVD přehrávače, na přání jsme pak pořídili šipky, a dokonce i stroje na cvičení,“ uvedl generální ředitel Mondi Štětí Roman Senecký, kterého iniciativa zaměstnanců potěšila.

Pitva sestry z Thomayerovy nemocnice potvrdila náhlé úmrtí

Koronavirus

Pro ubytování pracovníků jsou využívány prázdné kanceláře a konferenční místnosti. Na každém oddělení je k dispozici pračka se sušičkou pro praní osobního oblečení, vybavená kuchyňka se zásobou pitné vody, kávy a vitaminů. Podle bezpečnostních a hygienických opatření je v tuto chvíli možné takto ubytovat až 95 zaměstnanců.

Nepostradatelný papír

Jak tvrdí zaměstnanec útvaru energetiky, je nákaza koronavirem velice reálná hrozba pro všechny pracovníky. „Proto jsme hned začali přemýšlet o tom, jak tomu předejít a udržet provoz v chodu. Je o nás dobře postaráno, a pokud to bude nutné, jsme ochotni takto vydržet po celou dobu nouzového stavu. A ta trocha nepohodlí určitě není argument, proč to nezkusit,“ řekl zaměstnanec firmy pro Právo.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Oceňuji, s jakou energií se semkli proti společné hrozbě. Obrovský dík patří také jejich rodinám, které tuto iniciativu podpořily, a hlavně umožnily,“ zdůraznil Senecký.

Aby papírny mohly jet v nepřetržitém provozu, je pro Štětí velmi důležité. Mondi zajišťuje pro město mimo jiné dodávky tepla, čištění odpadních vod a také páru do prádelny, která má na starosti čisté oblečení a lůžkoviny pro řadu nemocnic.

Závod je důležitým producentem papíru pro balené zboží, který je nyní takřka nepostradatelný.

Reklama

Výběr článků

Načítám