Hlavní obsah

Nakazila mě koronavirem, hájil se italský zdravotník, který uškrtil přítelkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nakazila mě koronavirem, vysvětloval vyšetřovatelům italský zdravotník, proč uškrtil svou přítelkyni a sám se následně neúspěšně pokusil o sebevraždu. Dodatečné testy však ani u jednoho z dvojice přítomnost viru nepotvrdily, uvedl Daily Mail.

Foto: Athit Perawongmetha, Reuters

Lékař kvůli testu na koronavirus odebírá krevní vzorky pacienta

Článek

Na místo činu policii zavolal sám osmadvacetiletý Antonio De Pace, jenž svou přítelkyni Lorenu Quarantaovou, která pracovala jako lékařka, zabil. Ihned po nahlášení události si sám přeřezal žíly v zápěstí.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Doktoři a kolegové přítelkyně však stihli jeho život zachránit. V šoku pak byli vyšetřovatelé, kterým pachatel ležící na nemocničním lůžku jednou větou vysvětlil důvod, proč se k činu odhodlal. „Nakazila mě koronavirem,“ řekl.

Jen pár dnů před činem sdílela jeho přítelkyně na sociálních sítích status o úmrtí 41 italských lékařů, kteří podlehli koronaviru. De Pace tak zřejmě podlehl panice.

Itálie je pandemií nejhůře postiženou zemí v Evropě. Dosud je potvrzených 110 574 případů, 13 155 úmrtí a 16 847 lidí se zotavilo. Nejvíce zasaženy jsou severozápadní oblasti země Lombardie a Emilia-Romagna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám