Hlavní obsah

Na nádraží v Pardubicích zastavili RegioJet kvůli kašlajícím Italům

– Pardubice • Aktualizováno
Právo, ČTK, ner

Na pardubickém nádraží byl v pátek ráno zastaven rychlík RegioJet jedoucí z Ostravy. Cestující si stěžoval na čtyři Italy, kteří jeli v kupé a kašlali.

Opatření na nádraží v PardubicíchVideo: Pro Novinky.cz Zdeněk Slavík, Novinky

 
Článek

Krátce po půl osmé ráno policie vyklidila třetí nástupiště hlavního nádraží v Pardubicích.

„Cestující byli v kupé se čtyřmi Italy, kteří vykazovali známky onemocnění koronavirem. Průvodčí se na nás cestou obrátila prostřednictvím Integrovaného záchranného systému a tito pasažéři byli převezeni na vyšetření na infekční oddělení pardubické nemocnice,” uvedla ředitelka protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice v Pardubicích Olga Hégrová.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Opatření na nádraží v Pardubicích

Podle informací reportéra Práva přivolala průvodčí hygieniky, protože dva muži a dvě ženy v kupé silně kašlali. Sanitky je následně převezly do nemocnice v Pardubicích. Vlak následně pokračoval dál do Prahy, měl asi 120 minut zpoždění.

Mluvčí nemocnice: Lidé nám zapírali, že přijeli z Itálie

Koronavirus

Doprovod cestujících s podezřením na nemoc Covid-19 zajistila policie. Převezeni byli sanitkou vybavenou pro převoz infekčních pacientů. Na místě zasahovali i hasiči v ochranných pomůckách. Z vlaku nesměl nikdo z pasažérů vystupovat. "Na pokyn policistů bylo všech 49 cestujících zaevidováno," uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Hasiči u nádraží v Pardubicích

V České republice platí od čtvrtka nouzový stav kvůli šíření nového koronaviru. Itálie je nejpostiženější evropskou zemí, nemoci tam podlehlo přes tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám