Hlavní obsah

Na koronavirus zemřela v Británii 21letá dívka. Jiné zdravotní potíže neměla

Novinky, mšv

Jednou z nejmladších obětí koronaviru ve Velké Británii je 21letá Chloe Middletonová. Její rodina potvrdila, že dívka netrpěla žádnými dalšími zdravotními problémy, proto by nemoc Covid-19 neměli brát na lehkou váhu ani lidé mimo hlavní rizikovou skupinu, uvedl server Daily Mail.

Foto: Reuters

Obyvatelé Londýna i přes doporučení neshlukovat se, vyšli v neděli hromadně ven, řada z nich bez roušek.

Článek

Srdceryvnou zprávu o Middletonové napsala na sociální sítě její matka Diane. „Pro všechny, kteří si myslí, že je to obyčejný virus, zamyslete se znovu. Mluvím ze své osobní zkušenosti, protože mi tato nemoc vzala moji 21letou dceru,“ uvedla.

Teta dívky Emily Mistryová potvrdila, že její neteř netrpěla žádnými dalšími zdravotními komplikacemi. Mezi nejrizikovější skupinu totiž patří těžce nemocní a starší lidé. Mistryová dále uvedla, že koronavirus Chloe usmrtil a celá rodina je nepředstavitelně zdrcena.

Nařízení mnozí ignorují

Doposud ve Velké Británii zemřelo na koronavirus 424 lidí, potvrzených případů nákazy je přes osm tisíc, přičemž největší počet jich je v Londýně. Mezi nimi je i princ Charles. Britská vláda přijala opatření, která by měla zamezit šíření viru. Lidé by se měli co nejvíce izolovat doma a vycházet jen v případě nutnosti, tedy na nákupy či do práce.

Princ Charles se nakazil koronavirem

Koronavirus

Mnozí přesto doporučení vlády ignorují. Část Londýňanů vyjela na venkov do svých prázdninových domů, aby mohla být s blízkými alespoň v přírodě. Obyvatelé vesnic kvůli tomu ale nejsou dvakrát nadšení a bojí se zavlečení viru.

Zůstaňte doma, vzkazují britské vesnice přivandrovalcům z města

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám