Hlavní obsah

Na covid-19 zemřelo v ČR 119 lidí

Počet případů nákazy koronavirem stoupl za pátek v ČR o 105 na 5674. V souvislosti s nemocí zemřelo 119 lidí, od rána šest. Výrazně, o více než desetinu, přibylo oproti čtvrtku vyléčených. Je jich 346. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví k pátečním 17:30.

Článek

Největší počet případů covid-19 zůstává v Praze. Podle údajů ministerstva tam bylo zaznamenáno k večeru 1379 nakažených, což je téměř čtvrtina ze všech případů v Česku. Praha má také největší podíl případů na obyvatele. Na každých 100 000 obyvatel hlavního města připadá více než stovka případů covid-19.

V Alzheimercentru Ostrava bylo novým typem koronaviru nakaženo už 40 klientů a 17 zaměstnanců. Centrum žádá kraj o personální pomoc i ochranné pomůcky. Fakultní nemocnice Hradec Králové pečovala o 12 pacientů s covid-19. Proti čtvrtku jich bylo o jednoho více. Šest pacientů bylo ve vážném stavu, tři z nich byli napojeni na plicní ventilaci.

SPECIÁL: Historie největších pandemií

Speciály

Domovy seniorů v různých krajích většinou předpokládají, že své zaměstnance začnou povinně testovat na nemoc covid-19 po velikonočních svátcích. Mimořádné opatření na testování ve čtvrtek vydalo ministerstvo zdravotnictví. Sociální zařízení podle něj mají zajistit testování personálu každých 14 dní. Musí vést evidenci vyšetření a nákazu zaměstnance oznámit hygienikům, kteří mu nařídí karanténu. Podle ředitele prostějovského domova seniorů mělo toto opatření přijít dřív.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám