Hlavní obsah

Muž v kritickém stavu se nakazil koronavirem v nemocnici v Kolíně nad Rýnem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Otázka, kde se nakazil koronavirem sedmačtyřicetiletý Němec, který bojuje o život v univerzitní nemocnici v Düsseldorfu, je zodpovězena. Muž byl od 13. do 19. února na vyšetřeních v nemocnici v Kolíně nad Rýnem. Během té doby se dostal do kontaktu s infikovaným pacientem a také s ošetřovatelkou, u které se nákaza později také potvrdila, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Kim Jong-un, ČTK/AP

Virus SARS-CoV-2 způsobující nemoc Covid-19 je vysoce nakažlivý. Zdravotnický personál proto musí používat ochranné pomůcky.

Článek

V nemocnici v Kolíně nad Rýnem se nyní testuje deset zdravotníků, kteří přišli do styku s nakaženým, a také 31 pacientů.

Experti se obávají scénáře, kdy by se virus mohl šířit v nemocnicích. „Je možné, že všechna ohniska nezjistíme okamžitě,“ řekl Lars Schaade, viceprezident Institutu Roberta Kocha v Berlíně. Varoval, že šíře nákazy může být podstatně větší, než se očekávalo.

ON-LINE: Německu aktuálně hrozí epidemie koronaviru

Koronavirus

Epidemiologové se obávají případů, kdy nebude možné vysledovat stopu, která by dovedla lékaře k původci nákazy.  Tímto způsobem by se mohla nákaza šířit. „To je určitě něco, s čím musíme počítat,“ řekl Schaade.

Novým typem koronaviru se podle posledních informací nakazila také manželka muže v kritickém stavu. Dvojice má dvě děti, ta zatím žádné projevy nákazy nemají. Žena ovšem pracuje ve školce. Úřady nařídily dětem a jejich rodičům, aby zůstaly doma a všichni podstupují testy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám