Hlavní obsah

Metrové rozestupy ve školách? Babišův nápad je neproveditelný, řekl Plaga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Metrové rozestupy mezi žáky či rozfázování vyučování jsou v českých školách neproveditelné. V České televizi to řekl ministr školství Robert Plaga (ANO). Právě o dodržování metrových rozestupů mluvil ve čtvrtek premiér Andrej Babiš. Plaga uvedl, že školy by se mohly otevřít v polovině května, pokud se potvrdí prognózy ministerstva zdravotnictví.

Foto: ČTK

Ministr školství Robert Plaga

Článek

„Co se týká metrových rozestupů, to je na našich školách neproveditelné. A co se týká rozfázování hodin menších skupinek, tak to si neumím na našich školách představit,” řekl Plaga.

Přiznal, že školy budou muset po otevření zvýšit hygienická opatření, například používat dezinfekci.

Plaga spolupracuje s ministerstvem zdravotnictví. „Pokud se potvrdí ty prognózy, tak to vypadá, že školy by se mohly otevřít v polovině května,” řekl ministr. Dodal, že ministerstvo zdravotnictví při otevření škol navrhne nějaká opatření a ministerstvo školství bude připomínkovat jejich proveditelnost.

Babiš: Česko by se mohlo vrátit do normálu v červnu

Domácí

Premiér Andrej Babiš ve čtvrtek v rozhovoru pro Blesk řekl, že školy se budou otevírat postupně od nejnižších stupňů a bude potřeba přijmout některá opatření. Zmínil právě metrové rozestupy mezi žáky a rozfázování začátků vyučovacích hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám