Hlavní obsah

Met Gala: Největší módní událost roku se kvůli koronaviru ruší

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší módní událost roku letos v květnu nebude. Rozhodlo o tom vedení Metropolitního muzea v New Yorku, které akci každoročně hostí. Důvodem je obava z šíření nemoci COVID-19.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Lady Gaga na Met Gala 2019

Článek

Charitativní módní událost Met Gala 2020 se připojuje k dalším kulturním akcím, které kvůli koronaviru neproběhnou. Vedení přistoupilo k tomuto kroku na základě doporučení Centra pro kontrolu nemocí a prevence. Potvrdila to i patronka celé akce, šéfredaktorka americké Vogue Anna Wintourová s tím, že náhradní datum ještě není určeno.

Met Gala je pro módní svět to samé co pro sport Super Bowl a pro svět filmu udílení Oscarů. Na akci smí jen ty nejexkluzivnější celebrity, které údajně vybírá sama Anna Wintourová.

Večer, který se zapíše do módních dějin, takový byl Met Gala 2019

Styl

Galavečer každoročně navazuje na výstavu v Kostýmním institutu v rámci newyorského Metropolitního muzea. Samotný večer je pak jakousi oslavou prolínání módy s uměním a každý rok se koná na jiné nápadité téma.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Ve dvaasedmdesátileté historii akce to není zdaleka poprvé, kdy se slavnostní galavečer odložil. Byly i roky, kdy vůbec neproběhl. V roce 1963 byla akce zrušena kvůli atentátu na prezidenta Johna F. Kennedyho, stejně jako v roce 2002 po teroristickém útoku 11. září 2001.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám