Hlavní obsah

Mafie čeká na virovou šanci

Právo, DPA, ČTK, ama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco italská policie a armáda se soustředily na celostátní opatření v boji s koronavirem, podnikání tamní mafie se také komplikuje.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Italská policie (ilustrační foto)

Článek

„Jsou si vědomi menších ztrát, ale čekají na lepší časy,“ citovala agentura DPA Giuseppe Governala, šéfa italské protimafiánské policie.

V boji s koronavirem padlo už 44 italských lékařů

Koronavirus

Opatření zavedena kvůli koronaviru mj. pomohla policii vypátrat v srdci jihoitalské Kalábrie bosse ’Ndranghety. Cesare Antonio Cordì byl na útěku od loňského srpna. Dopaden byl díky tomu, že si policejní hlídka v malém městě všimla člověka, který porušoval zákaz vycházení. Ukázalo se, že nosil gangsterovi do úkrytu jídlo.

Oproti loňsku klesla trestná činnost o dvě třetiny

Italské ministerstvo vnitra zaznamenalo v prvních třech březnových týdnech prudký pokles trestné činnosti. To znamená, že v porovnání s loňským rokem klesla o 64 procent.

Na COVID-19 zemřelo v Česku už 31 lidí, pozitivní test má 3257 osob

Koronavirus

Ostatně o tradiční „služby“ mafie, jako je prostituce nebo drogy, je v době krize menší zájem než předtím. Virem jsou navíc ohroženi i samotní gangsteři.

Roberto Saviano, známý spisovatel a expert na problematiku mafie, ovšem zdůraznil, že skupiny organizovaného zločinu mohou současné krize vy­užít ve svůj prospěch.

Italská vesnice je bez nakažených. Chrání nás zázračná voda, tvrdí starosta

Koronavirus

Již nyní se objevují zprávy, že kriminální struktury pronikají do byznysu kolem roušek, dezinfekčních prostředků a dalších protivirových prostředků, kterých je nejen v Itálii v současnosti zoufalý nedostatek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám