Hlavní obsah

Lidé vyrazili do přírody i do parků, ne vždy dodržovali nařízení

Slunečné počasí vylákalo v sobotu mnoho lidí ven do přírody. Někteří vyrazili navzdory doporučením omezit co možná nejvíce styk s dalšími lidmi do parku, další nazuli kolečkové brusle, případně nasedli na kola. Další lidé vyrazili na víkend na chaty a chalupy.

BEZ KOMENTÁŘE: Sobotní odpoledne v Riegrových sadechVideo: Novinky

 
Článek

Lidé vesměs dbali na povinnost pobývat na veřejnosti v roušce, horší to bylo s dodržováním nařízení, podle něhož by nemělo docházet ke shlukování více než dvou lidí, pokud se nejedná o členy domácnosti.

Jak je patrné ze záběrů pořízených v pražských Riegrových sadech, někteří se rozhodli využít teplého počasí bez ohledu na nařízení i doporučení.

Další lidé pak vyrazili do lesů, což dokumentovalo množství aut na lesních cestách v okolí silnic.

Například v královéhradeckých lesích jsou vyasfaltované trasy pro bruslaře, cyklisty a další návštěvníky. Velká koncentrace byla třeba v úseku mezi Zděnou boudou a lesním hřbitovem, odkud lidé mohou pokračovat na frekventovanou Hradečnici.

Prymula: Rychlá karanténa by mohla uspíšit uvolnění zákazů

Koronavirus

„Na Hradečnici se dopoledne pohybovalo okolo 80 lidí, z nichž kolem 70 mělo obličej zakrytý, zbytek většinou roušky měl, ale jen pod bradou. Stačilo je upozornit a roušku si nasadili. Odpoledne tam bylo lidí méně," řekla mluvčí městské policie Eva Kněžourová.

Počet osob s prokázaným onemocněním COVID-19 narostl v ČR na 2541. Provedeno bylo 36 374 testů, 11 osob se uzdravilo a 11 zemřelo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám