Hlavní obsah

Lékaři mu dávali poslední hodiny života, 91letý muž ale všechny překvapil

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V záplavě smutných a negativních zpráv se naštěstí objevují i šťastné lidské příběhy. Jedním takovým je „zázračné” vyléčení 91letého Jamese Wooda z britské vesničky Edenfield. Ačkoliv lékaři dávali válečnému veteránovi poslední hodiny života, Burton Wood dokázal, že se tak snadno nevzdá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Wood byl převezen do nemocnice poté, co se přede dvěma týdny rapidně zhoršil jeho zdravotní stav a následně se u něj potvrdila nákaza novým koronavirem. Po příjezdu lékaři jeho dceři, která jej doprovázela, sdělili, že muži zbývají poslední dny, možná i hodiny života.

„Teta se s ním musela naposledy rozloučit a myslela si, že už ho nikdy v životě neuvidí,” sdělila později vnučka válečného veterána, dvaatřicetiletá Jessica Sharkeyová pro server Daily Mail.

Stav se stabilizoval

„V podstatě jsme se připravovali na jeho smrt,” přiznala Sharkeyová, které stejně jako ostatním rodinným příslušníkům nebylo umožněno navštívit nemocnici. „Moje máma i teta a vlastně i já jsme byly doslova nepříčetné,” řekla vnučka.

Bývalý policista si z hospůdky udělal pracovnu, odkud pomáhá lidem

Muži

Po několika dnech však zpráva o úmrtí stále nepřicházela. „Očividně byl pořád naživu a začátkem tohoto týdne nám volali z nemocnice, že jeho stav se stabilizoval a bude moci být propuštěn domů,” uvedla Sharkeyová.

103letá Číňanka se uzdravila z nákazy koronavirem. Nebyla to náhoda

Koronavirus

Účastník druhé světové války tak nyní zamířil zpátky do pečovatelského domu, kde trvale žije. „Jsem na svého dědečka za jeho sílu a odhodlání velice pyšná. Snad bude jeho příběh motivovat další lidi a stane se pro ně inspirací. Dávejte na sebe pozor, usmívejte se, buďte dobře naladěni. Zvládneme to,” povzbudila Sharkeyová na závěr ostatní.

Reklama

Výběr článků

Načítám