Hlavní obsah

Lékař, který provázel Putina po nemocnici, je nakažený

Moskva

Šéflékař moskevské nemocnice Kommunarka určené pro nakažené novým koronavirem, který po ní provázel minulý týden prezidenta Vladimira Putina, má pozitivní test na Covid-19. Že je Denis Procenko nakažený, uvedla v úterý ruská státní televize.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lékař, se kterým se minulý týden setkal Putin, má koronavirusVideo: Reuters

 
Článek

Procenko je podle sdělení ruské televize ve dobrém stavu a pracuje i z karantény. Sám pak uvedl na své facebookové stránce: „Ano, mám pozitivní test na CoV, ale cítím se docela dobře. Izoloval jsem se ve své kanceláři, kde jsou všechny podmínky pro práci na dálku pro vedení nemocnice a telemedicínské konzultace.“

Když Putin přijel minulé úterý na neohlášenou návštěvu do nemocnice Kommunarka, kde mluvil s personálem i pacienty, provázel ho právě Procenko. Potřásl si s ním rukou a stáli vedle sebe ve výtahu. Ani jeden z nich neměl roušku nebo respirátor. Ochranný oděv měl Putin jen, když byl na oddělení.

Rádi byste k Putinovi? Až po změření teploty

Evropa

Zatím není známo, zda byl Procenko nakažen už v době, kdy se setkal s Putinem. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov uváděl, že všichni, kdo se mají setkat s prezidentem, jsou předem testováni.

Na otázku, zda byl na koronavirus testován i Putin, odpověděl mluvčí: „Putin je testován pravidelně, vše je ok.”

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) se zdraví s šéflékařem nemocnice Kommunarka Denisem Procenkem

Zatímco minulý týdne bylo v Rusku jen pět set případů, k 31. březnu bylo potvrzeno 2337 nakažených a za poslední den jich přibylo pět set. Nejvíce nakažených - 1613 - je v Moskvě. Rusko zatím uvádí 17 obětí , uvedla agentura TASS.

Reklama

Výběr článků

Načítám