Hlavní obsah

Lékař, který provázel Putina po nemocnici, je nakažený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Šéflékař moskevské nemocnice Kommunarka určené pro nakažené novým koronavirem, který po ní provázel minulý týden prezidenta Vladimira Putina, má pozitivní test na Covid-19. Že je Denis Procenko nakažený, uvedla v úterý ruská státní televize.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lékař, se kterým se minulý týden setkal Putin, má koronavirusVideo: Reuters

 
Článek

Procenko je podle sdělení ruské televize ve dobrém stavu a pracuje i z karantény. Sám pak uvedl na své facebookové stránce: „Ano, mám pozitivní test na CoV, ale cítím se docela dobře. Izoloval jsem se ve své kanceláři, kde jsou všechny podmínky pro práci na dálku pro vedení nemocnice a telemedicínské konzultace.“

Když Putin přijel minulé úterý na neohlášenou návštěvu do nemocnice Kommunarka, kde mluvil s personálem i pacienty, provázel ho právě Procenko. Potřásl si s ním rukou a stáli vedle sebe ve výtahu. Ani jeden z nich neměl roušku nebo respirátor. Ochranný oděv měl Putin jen, když byl na oddělení.

Rádi byste k Putinovi? Až po změření teploty

Evropa

Zatím není známo, zda byl Procenko nakažen už v době, kdy se setkal s Putinem. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov uváděl, že všichni, kdo se mají setkat s prezidentem, jsou předem testováni.

Na otázku, zda byl na koronavirus testován i Putin, odpověděl mluvčí: „Putin je testován pravidelně, vše je ok.”

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) se zdraví s šéflékařem nemocnice Kommunarka Denisem Procenkem

Zatímco minulý týdne bylo v Rusku jen pět set případů, k 31. březnu bylo potvrzeno 2337 nakažených a za poslední den jich přibylo pět set. Nejvíce nakažených - 1613 - je v Moskvě. Rusko zatím uvádí 17 obětí , uvedla agentura TASS.

Reklama

Výběr článků

Načítám