Hlavní obsah

Kolumbijská policie vyrazila do ulic s rakví, aby demonstrovala vážnost pandemie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Medellín

Kolumbie se blíží tisícovce potvrzených případů nakažení koronavirem. Ve druhém největším městě Medellínu vyrazila místní policie do ulic s rakví na korbě auta, aby ukázala závažnost situace, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolumbijská policie jezdí po Medelínu s pohřebním vozem s vystavenou rakví, aby lidi pochopili závažnost situaceVideo: AP

 
Článek

„I když musíme všichni zemřít, nezabíjejme se,“ hlásal nápis u rakve, se kterou policie projížděla ulicemi města.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

V Kolumbii byl vyhlášen stav nouze. Lidé mohou ven jen ve výjimečných situacích, mezi které patří nákup potravin, léků či návštěva lékaře nebo bank. Přesto se v ulicích zdržují více, než je třeba. Medellínská policie tak hledala alternativní způsob, jak přesvědčit obyvatele, aby dodržovali preventivní opatření.

ON-LINE: V Česku přibylo dalších sedm mrtvých s koronavirem, nakažených je 3508

Koronavirus

„Jedná se o symbolickou kampaň, nad kterou by se občané měli zamyslet. Vyzýváme je, aby se vrátili do svých domovů a dodržovali nařízená opatření,“ uvedla vedoucí prevence a vzdělávání občanů Deisy Apointeová.

Karanténa je v Kolumbii prozatím vyhlášena do 13. dubna. Podle úterních údajů je v zemi 906 potvrzených případů nákazy koronavirem. 16 lidí nemoci Covid-19, kterou koronavirus způsobuje, podlehlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám