Hlavní obsah

Jsem na tebe superhrdá, vzkázala dcera premiérova strážce, který podlehl viru

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Naposledy jsem tě viděla 6. března a slyšela 19. března, kdy tě hospitalizovali,“ napsala v neděli na Facebooku dcera 52letého člena ochranky italského premiéra Giuseppe Conteho. Policista Giorgio Guastamacchia zemřel v sobotu 4. dubna na Covid-19.

Foto: Facebook G. Conteho

Článek

„Od té chvíle, přestože tě intubovali a byl jsi v bezvědomí, jsem ti každý den posílala esemesky, abych ti dodala odvahu a aby ses nevzdal v boji proti tomuto zasr... viru,“ napsala policistova dcera Giorgia.

„Vím, že už si je nikdy nepřečteš. Jsem si ale jistá, že srdcem jsi je vnímal, protože vztah mezi dcerou a otcem nikdy nezmizí,“ podotkla.

„Jsem superhrdá na to, že jsi byl mým tatínkem. Někdy povyprávím tvůj příběh i ostatním. Příběh hrdiny, úžasného otce a vzorného policisty. Dej mi jen chvilku času, ať se mi všechno znovu vyjasní a dokážu se vyhrabat z tohoto moře slz a bolesti. Bude to chvíli trvat, ale dokážeme to,“ uzavřela podle listu Il Fatto Quotidiano.

Opatrný optimismus v Itálii, počty mrtvých rostou stále mírněji

Evropa

Přestože se premiér Conte se strážcem osobně setkal naposledy před několika týdny, poté, co se dozvěděl o jeho smrti, hned zavolal jeho dceři.

„Děkuji i Giuseppe Contemu za krásná slova na adresu mého otce a za to, že mi ráno zavolal a osobně mi vyslovil upřímnou soustrast. Víte, co máte dělat,“ vzkázala předsedovi vlády Giorgia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám