Hlavní obsah

Johnson je na JIP čtvrtý den, je ve stabilizovaném stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Zdravotní stav britského ministerského předsedy Borise Johnsona je po čtyřech dnech na jednotce intenzivní péče stabilní. Může sedět a mluvit se svým lékařem a ošetřovatelkami, sdělil ve čtvrtek BBC Oliver Dowden, náměstek ministra kultury. Johnson se nakazil novým typem koronaviru a nemoc covid-19, kterou virus způsobuje, má u britského premiéra těžší průběh.

Foto: Boris Johnson, ČTK/AP

Britský premiér Boris Johnson na záběru z pátečního videa. Poté mu lékaři doporučili odjet do nemocnice.

Článek

„Je stabilní, zlepšuje se, posadil se a komunikoval se zdravotním personálem,“ řekl Dowden. Zatím premiéra zastupuje Dominic Raab, kabinet by měl během čtvrtka projednat další postup v boji s šířením koronaviru. Sars-CoV-2 si dosud v zemi vyžádal přes 7000 obětí, potvrzených případů nákazy je přes 60 tisíc.

Kabinet zřejmě prodlouží restriktivní opatření, rozhodně se po Velikonocích nebudou ve Spojeném království uvolňovat.

Pětapadesátiletý Johnson byl hospitalizován v neděli. O den později se jeho zdravotní stav zhoršil a musel být převezen na jednotku intenzivní péče.

Stačil jeden videohovor. Okamžitě vyrazte do nemocnice, řekli lékaři Johnsonovi

Koronavirus

Podle mluvčího nebyl premiér připojen k plicnímu ventilátoru, využíval pouze podpůrnou kyslíkovou masku. Britská média spekulují, že by mohlo trvat několik měsíců, než se Johnson vrátí do čela vlády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám