Hlavní obsah

Jídlo ve tvaru koronaviru? Restaurace chtějí v době pandemie rozesmát zákazníky

Novinky, mšv

Koronaviru je všude plno. Restaurace Pizza Home v Hanoji chce v této nelehké době vykouzlit návštěvníkům úsměv na tváři. Tamní šéfkuchař proto přišel s burgerem, jehož bulka vypadá jako mikroskopická částečka viru. S obdobnými nápady se ale roztrhl pytel i jinde ve světě, píše server CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vietnamské bistro nabízí burgery ve tvaru koronaviru Video: Reuters

 
Článek

Hoang Tung, šéfkuchař hanojské restaurace Pizza Home, tvrdí, že jeho „koronavirové“ burgery mají odlehčit aktuální těžkou situaci. „Máme u nás takový vtip, že když se něčeho bojíte, měli byste to sníst,“ řekl Tung agentuře Reuters. „Až sníte náš burger, který tvarem připomíná virus, už se ho nezaleknete,“ dodal.

Podle agentury Reuters prodá restaurace, aktuálně fungující pouze na výdej, kolem 50 burgerů denně, což je poměrně úctyhodné číslo. Spousta podniků byla totiž nucena zavřít úplně.

Koronavirová vajíčka nebo dort jako toaleťák

Ve Francii přišel zase cukrář Jean-François Pré s velikonočními vajíčky ve tvaru koronaviru. Také on chce vnést trochu humoru do této doby. Pré začal s prodejem cukrovinek už začátkem března, tedy ještě než Francie přijala striktní omezení, která by měla šíření viru zpomalit.

Německé cukrářství Schuerener Backparadies šlo na aktuální tematiku trochu jinou cestou. Nabízí sušenky, které vypadají jako emoji s rouškou, nebo dorty ve tvaru toaletního papíru. Ten totiž mnohde ve světě lidé z obav před dlouhou izolací ve velkém kupovali. Mezi zákazníky jde prý o velký hit. „Lidé z toho absolutně šílí. Většina totiž v této době prahne po troše humoru,“ vysvětlil majitel Tim Kortuem.

Letištní personál připravil pro turisty mířící domů z Bali hudební překvapení

Cestování

V New Yorku se aktuální vlny chytla zase prodejna s americkými koblihami – donuty. V ní si coby tvář zvolili experta na infekční choroby, lékaře Anthonyho Fauciho, který je jedním z odborníků v krizovém týmu prezidenta Donalda Trumpa.

Fauciho tvář je součástí donutu, lékař je vytištěn na jedlém papíru. „Chtěli jsme nějak potěšit lidi ve čtvrti,“ řekl majitel koblihárny Nick Semeraro. „Líbilo se nám Fauciho poselství, a jak se snaží všechny dobře informovat. Tohle je naše poděkování,“ vysvětlil. Dodal, že o donuty je enormní zájem.

Pětihvězdičková izolace. Přečkejte pandemii v luxusu, láká švýcarský hotel

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám