Hlavní obsah

Izolace pro seniory či zabavení hotelů. Britská vláda připravuje opatření proti koronaviru

– Londýn

Velká Británie kvůli nebezpečí nákazy novým koronavirem asi brzy nařídí všem lidem nad 70 let kompletní izolaci po dobu čtyř měsíců. V televizní stanici ITV to řekl její politický redaktor Robert Peston. Upozornil také, že vláda v příštích pěti až 20 dnech pravděpodobně zavede opatření válečného typu. Mohlo by podle něj dojít i na nucené zabavení hotelů a dalších budov, aby v nich mohly vznikat dočasné nemocnice. Vláda by mohla pro své účely zabavit i soukromé nemocnice, dodal.

Foto: Reuters

Britský premiér Boris Johnson

Článek

Britský kabinet připravuje kvůli šíření nového koronaviru zákaz akcí s účastí velkého počtu lidí, což by se pravděpodobně dotklo i tenisového turnaje ve Wimbledonu, informoval server BBC. Británie také oznámila svůj první případ novorozence nakaženého novým koronavirem. Nemocná je i jeho matka, ale není jasné, zda se dítě nakazilo už v děloze, nebo až při porodu.

Část interny ve Šternberku je v karanténě, léčil se tam pacient nakažený koronavirem

Koronavirus

Těhotná žena byla přijata do nemocnice v severním Londýně několik dní před porodem s podezřením na zápal plic. Personál, který byl u porodu, dostal doporučení, aby zůstal v izolaci. Žena byla převezena do speciální nemocnice na infekční oddělení, novorozenec je stále v porodnici.

Černý scénář v USA: Koronavirem se nakazí víc než polovina Američanů

Koronavirus

Vláda premiéra Borise Johnsona byla kritizována za otálení s přijetím radikálních opatření proti šíření koronaviru. Nyní britská média uvádějí, že kabinet připravuje zákaz akcí s účastí většího počtu lidí. Příští týden by se jím měl zabývat parlament, nařízení by pak vešlo v platnost příští víkend.

Novorozenec z Londýna má pozitivní test, je nejmladším nakaženým na světě

Koronavirus

Vláda zatím Britům doporučovala zůstat týden doma, pokud budou mít horečku nebo kašel. Její poradce pro zdravotnictví Patrick Vallance sdělil, že zakázat masové akce nebude mít z hlediska přenosu viru významný vliv.

Reklama

Výběr článků

Načítám