Hlavní obsah

Itálie kvůli koronaviru pozastaví veškerou postradatelnou výrobu

Řím

V Itálii, kde se nedaří zastavit šíření koronaviru, se musí do 3. dubna pozastavit veškerá postradatelná výroba. V chodu zůstanou jen provozy zásobující supermarkety a lékárny, fungovat budou také banky a pošta. V sobotu pozdě večer to podle agentury Reuters oznámil italský premiér Giuseppe Conte.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vojenský konvoj převáží z italského Bergama rakve s oběťmi koronaviruVideo: AP

 
Článek

Radikální opatření považuje vláda za nezbytné. „Je to nejvážnější krize v naší poválečné historii,” řekl Conte v prohlášení, které zveřejnil na Facebooku. „Bude dovolen jen chod těch produkčních aktivit, které jsou považované za nezbytné pro národní výrobu,” uvedl.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Conte obyvatele ujistil, že vedle zásobování supermarketů a lékáren a zachování poštovních a bankovních služeb budou zajištěny základní veřejné služby včetně dopravy.

„Přibrzdíme výrobní motor naší země, ale nezastavujeme ho,” řekl. Podle Reuters se očekává, že vláda v neděli vydá krizový dekret, aby nové opatření mohlo ihned vstoupit v platnost.

Itálie hlásí 627 mrtvých za den, ještě víc zpřísnila karanténu

Koronavirus

V Itálii v sobotu padl další smutný rekord, kdy za jediný den se počet mrtvých s nákazou koronavirem zvýšil o 793. Obětí pandemie je tak v této zemi 4825 a počet potvrzených případů nákazy nemoci Covid-19, kterou koronavirus způsobuje, se za posledních 24 hodin zvýšil o více než 6000 na 53 578.

Epicentrem pandemie v Itálii je i nadále region Lombardie, kde je hlášeno více než 25 tisíc nakažených a 3092 mrtvých. Místní úřady se ve snaze zastavit šíření infekce rozhodly zpřísnit dosavadní opatření.

Podle nových pravidel, která byla oznámena v sobotu v noci, je v regionu zakázán sport a další fyzický aktivita venku, a to i individuálně. Zapovězeno je rovněž používání prodejních automatů.

Reklama

Výběr článků

Načítám