Hlavní obsah

Dojemné první setkání matky s novorozeným synem poté, co přežila těžkou formu covidu-19

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestatřicetiletá Yanira Sorianová z New Yorku byla ve třetím trimestru těhotenství hospitalizována v nemocnici se zápalem plic. Testy následně prokázaly, že se jedná o potíže spjaté s covidem-19. Její stav byl natolik závažný, že musela být záhy uvedena do umělého spánku a napojena na plicní ventilátor.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američanka, která byla v těhotenství s covidem-19 na plicní ventilaci, poprvé spatřila svého novorozeného syna Video: KameraOne

 
Článek

Lékaři tak bojovali nejen o její život, ale i ještě nenarozeného syna Waltra. Protože se žena nacházela ve velmi špatném stavu a i dítě začalo mít problémy, rozhodli se lékaři provést akutní císařský řez. Žena v té době byla ve 34. týdnu těhotenství.

„Kvůli svému kritickému stavu byla žena uvedena do umělého spánku a připojena k ventilátoru. Když se tedy její syn narodil, nebyla při vědomí, a tedy ani neslyšela své dítě poprvé zaplakat. Přišla tak i o další dny života svého syna,“ vypráví porodník Benjamin Schwartz z oddělení porodnictví a gynekologie v Southside Hospital.

Po jedenácti dnech na ventilátoru se stav maminky natolik zlepšil, že od něj mohla být odpojena a začít rehabilitovat. Svého syna poprvé uviděla až při propouštění z nemocnice.

Těhotná zdravotní sestra podlehla koronaviru, dítě lékaři zachránili

Koronavirus

Radost ze záchrany ženy i dítěte byla ze strany zdravotníků obrovská, většina z nich si proto nenechala ujít jejich první společné setkání.

„To, že maminka tak závažný stav přežila, a navíc se i velmi brzy postavila na nohy, aby mohla o svého syna začít co nejdříve pečovat, je pro nás obrovským zadostiučiněním. Dává to naději jak nám, tak všem ostatním nemocným, kteří onemocní touto závažnou formou koronavirové nákazy,“ dodal Schwartz.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám