Hlavní obsah

Do Itálie dorazila další humanitární pomoc z Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Na vojenském letišti Pratica di Mare, ležícím asi 30 kilometrů od Říma, přistály v úterý dopoledne další tři letouny Iljušin Il-76. Do země zasažené nákazou novým typem koronaviru přepravily další ruskou pomoc, napsala agentura DPA. Na palubách jsou moderní diagnostické přístroje a dezinfekční prostředky. Další letouny s pomocí by měly následovat.

Foto: Russian Defence Ministry, Reuters

Ruská letadla naložená zdravotnickým materiálem pro Itálii

Článek

„Žádná země nedokáže tuto pandemii porazit sama,“ uvedl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Humanitární pomoc přislíbil ruský prezident Vladimir Putin italskému premiérovi Giuseppemu Contemu.

Rusko se 438 potvrzenými případy nákazy a jednou obětí se oficiálně řadí mezi země s nejnižší smrtností na Covid-19 v přepočtu na počet obyvatel.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Už v neděli vyslalo Rusko do Říma první tři letouny, na jejichž palubě byla kromě dezinfekčních a diagnostických prostředků také stovka vojenských epidemiologů a osm mobilních testovacích laboratoří.

V Itálii je momentálně 64 tisíc lidí, u nichž byla nákaza novým typem koronaviru potvrzena. Země hlásí přes šest tisíc obětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám