Hlavní obsah

Zemřel šestý pacient nakažený koronavirem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pražské Thomayerově nemocnici zemřel pacient nakažený koronavirem. Muž (75) byl hospitalizován na oddělení následné péče. Měl pokročilé srdeční selhání. Celkově jde o šestou oběť nemoci Covid-19 v Česku. Informoval o tom mluvčí nemocnice Petr Sulek.

Článek

Pacient měl vedle pokročilého srdečního selhání několik chronických nemocí. "Šlo o diabetika, který bohužel trpěl celou řadou dalších chronických zdravotních problémů, které souvisely s jeho věkem. Pacient měl rovněž Parkinsonovu chorobu a byl pozitivní na koronavirus, který však nebyl primárním důvodem jeho úmrtí," sdělila nemocnice.

Ve středu jde o třetí hlášené úmrtí související s nemocí Covid-19.

Nemocnice podle Sulka nechala znovu testovat také další seniory na oddělení, na výsledky testů ze podle něj zatím čeká.

Celkově pátou obětí nákazy koronavirem byl 88letý muž ze Středočeského kraje. Zemřel ve středu, stejně jako 83letý muž, jehož úmrtí oznámila Nemocnice Na Bulovce. Pátý mrtvý trpěl chronickým onemocněním a byl v domácím léčení. Nakazil se v rodině, uvedla mluvčí krajských hygieniků Dana Šalamunová.

Čtvrtou oběť nedlouho předtím ohlásila Nemocnici na Bulovce. „Dnes po šesté hodině ranní zemřel ve věku 83 let v Nemocnici na Bulovce pacient z Prahy, u kterého byl 21. března potvrzen Covid -19,” uvedla nemocnice na Twitteru.

Pacient z Bulovky měl podle vyjádření nemocnice dlouhodobé chronické zdravotní obtíže související s vysokým věkem.

První pacient nakažený koronavirem zemřel v Česku v neděli. Šlo o 95letého muže, který měl vážné zdravotní problémy. S nemocí Covid-19 nebyl hospitalizován na JIP.

Druhou obětí byl v úterý 45letý muž, který měl rakovinu. Koronavirus jeho zdravotní stav zhoršil. Zemřel na multiorgánové selhání.

Ve úterý také nemoci podlehla žena narozená v roce 1949. Nakazila se v rámci rodiny.

V ČR bylo dosud provedeno 22 600 testů a nákaza se potvrdila u 1497 lidí. Deset lidí se vyléčilo.

Litvínov jde do karantény, rozhlašovala žena. Hrozí jí osm let

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám