Hlavní obsah

Britský „pacient nula“ se nakazil v baru v Ischglu

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačový technik Daren Bland (50) je podle listu The Daily Telegraph považován za prvního pacienta s koronavirem v Británii. Nakazil se při pobytu s třemi přáteli v rakouském Ischglu. Stalo se tak v polovině ledna, dva týdny předtím, než Británie 31. ledna zaregistrovala první případ Covid-19.

Foto: Michael Švarc, Novinky

Zimní středisko v tyrolském Ischglu

Článek

„Navštívili jsme (bar) Kitzloch. Bylo tam nacpáno, lidé zpívali a tančili na stolech. Byli rozpálení a zpocení po lyžování a číšníci nosili frťany ke stolům po stovkách. Pro virus byste nemohli najít lepší útočiště,“ vylíčil Bland své zážitky listu.

Bland řekl, že po návratu z Rakouska byl deset dní nemocný: „Bylo to, jako bych se brodil lepkavou melasou. Nedokázal jsem se zvednout, nemohl jsem pracovat, měl jsem potíže s dechem.“

Brit nevolal záchranku, aby nezdržoval lékaře. Zemřel doma sám

Koronavirus

Začátkem března pak přišla informace o nákaze několika turistů ze skandinávských zemí, kteří se měli také nakazit v Ischglu. Jako první zareagovaly islandské úřady, které vydaly oficiální varování před cestami do Rakouska. V dalších dnech zprávy o infekci mezi návštěvníky Ischglu přišly z Dánska, Norska, Švédska a Německa.

Reklama

Výběr článků

Načítám