Hlavní obsah

Británie v čele s královskou rodinou tleskala zdravotníkům. Přidal se i nakažený Charles

Novinky, tcs

Ve čtvrtek večer se Velkou Británii rozezněl potlesk jako výraz respektu, vděčnosti a poděkování zdravotníkům a dalším, kteří v boji proti koronaviru stojí v první linii. K poděkování se připojila rovněž královská rodina včetně dětí prince Williama a vévodkyně Kate a nemocného prince Charlese.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Děti prince Williama tleskali záchranářůmVideo: Reuters

 
Článek

Zatímco britské nemocnice zažívají nápor nových a nových případů onemocnění COVID-19, lidé od tohoto týdne zavření doma se rozhodli vyjádřit zdravotníkům svou vděčnost podobně jako jinde v Evropě. Nejvíce pozornosti si získali děti prince Williama a vévodkyně Kate.

Kensingtonský palác zveřejnil nahrávku šestiletého prince George spolu s pětiletou princeznou Charlotte a dvouletým Lousiem, jak nadšeně tleskají. Pakliže mělo video dodat vzpruhu těžce zkoušeným obyvatelům ostrova, zřejmě se neminulo účinkem. „Tohle je nejlepší, co jsem za celý den viděl,“ zní jeden z komentářů pod videem, které sdílely tisíce lidí.

K potlesku se přidala i vévodkyně Camilla a pro mnohé trochu překvapivě i princ Charles, u kterého se nakažení koronavirem SARS-CoV-2 potvrdilo a nyní je v izolaci ve skotském sídle Balmoral. Královna Alžběta II. uvedla, že „celý národ je nesmírně vděčný“ těm, kteří pracují ve zdravotnictví, vědě, veřejných službách a bezpečnostních složkách.

Třiadevadesátiletá panovnice je v izolaci se svým chotěm, osmadevadesátiletým princem Phillipem. Podle odborníků se princ Charles nakazil až poté, co se svou matkou naposledy viděl a bezprostřední nebezpečí tedy královně nehrozí.

Princ Charles se nakazil koronavirem

Koronavirus

Princ Harry s vévodkyní Meghan nezveřejnili nahrávku, ale vyjádřili své poděkování na sociálních sítích a přidali k němu několik tleskajících smajlíků. Potleskem vyjádřili své díky i princ Edward se svou rodinou.

K potlesku se pochopitelně připojili i politici v čele s britským premiérem Borisem Johnsonem. Tleskali rovněž známé osobnosti jako Daniel Craig, představitel Jamese Bonda, či David a Victoria Beckhamovi s rodinou.

Reklama

Výběr článků

Načítám