Hlavní obsah

Apple v Číně otevírá obchody, ve světě je naopak zavírá

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, jak vážná je situace ve světě ohledně šíření koronaviru, nejlépe svědčí rozhodnutí společnosti Apple. Ta se rozhodla uzavřít prakticky ve všech zemích své obchody, aby chránila zdraví svých zaměstnanců. Prakticky jedinou výjimkou je Čína, kde naopak obchody čeká otevření.

Foto: Mike Segar, Reuters

Prodejna Apple v New Yorku

Článek

K uzavření obchodů po celém světě dojde 27. března. „Přecházíme na flexibilní práci, a to ve všech našich kancelářích po celém světě. Členové jednotlivých týmů tedy budou pracovat na dálku, pokud to náplň jejich práce dovolí,“ prohlásil šéf amerického počítačového gigantu Tim Cook.

Uzavřené obchody. V nákupních centrech bude hlídkovat policie

Koronavirus

Jedinou výjimku podle něj představuje tzv. Velká Čína, čímž se rozumí pevninská Čína, Hongkong, Macao a Tchaj-wan. Zde byly v minulých dvou měsících obchody s logem nakousnutého jablka uzavřeny kvůli šíření koronaviru. Situace se ale natolik v posledních týdnech zlepšila, že se je vedení společnosti rozhodlo opět otevřít.

Cook se také pochlubil, že Apple již na příspěvcích pro globální boj s koronavirem vybral 15 milionů dolarů, což je více než 355 milionů Kč. Peníze podnik s logem nakousnutého jablka využije na pomoc nemocným, případně na zmírnění dopadů na ekonomiku a na místní komunity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám