Hlavní obsah

Zloděj v Německu netušil, že ukradl auto ministrovi

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německý ministr vnitra Thomas de Maiziere před nedávnem projevu vyhlásil nekompromisní boj proti zlodějům aut, ale ve středu se sám stal obětí jednoho z nich. Třiatřicetiletý Polák mu v Drážďanech ukradl jeho soukromé audi. Netušil, komu patří a dlouho se z něj netěšil.

Článek

Zloděj chtěl s ministrovým vozem přejet přes hranici do Polska ještě v týž den navečer, kdy na fotbalovém mistrovství světa bojovalo Německo se Španělskem o postup do finále. Doufal, že se mu podaří nepozorovaně projet přes přechod u Zhořelce. Vzdor jeho očekávání ale byli policisté bdělí.

„Thomas de Maiziere ještě v květnu upozorňoval na narůstající počet krádeží osobních aut. Uvedl, že v Sasku a především v blízkosti hranice s Polskem a ČR v roce 2009 byly ukradeny téměř čtyři tisíce osobních aut, o 32 procent více než v předchozím roce,“ připomněla polská televize TVN24.

V Německu rozšířený vtip „Navštivte Polsko, vaše auto už tam je“ však německý ministr i přes špatnou osobní zkušenost zatím nemusí brát osobně, doplnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám