Hlavní obsah

Žena ve Vídni pobouřila luxusním BMW u prodejny pro nejchudší, chamtivá Češka to ale nebyla

– Vídeň • Aktualizováno

Žena, která nakupovala v obchodě pro nejchudší ve Vídni-Floridsdorfu a plný nákupní vozík vykládala do luxusního BMW X5 s českou registrační značkou, upoutala pozornost rakouského listu Kronen Zeitung. Jak se ale později ukázalo, žena měla oprávnění v tomto speciálním obchodě nakoupit. Je to svobodná matka a luxusní vůz v hodnotě asi 1,5 miliónu korun patří jejímu známému.

Foto: www.krone.at

Charita po ženě pátrá.

Článek

„Se ženou jsme mluvili. Má právo nakupovat v tomto obchodě, je to svobodná matka. Vůz patří jejímu známému, který jí ho půjčil právě proto, aby s ním mohla na nákup. Žena je totiž po operaci a nesmí nosit těžké věci,” uvedl  Bernhard Lehner ze spolku Samariterbund.

O případu jako první informoval rakouský list Kronen Zeitung. Naznačil, že jde o chamtivou bohatou Češku, která si přilepšila na úkor potřebných.

Žena chtěla kvůli mediální kampani okamžitě vrátit kartu opravňující k nákupu. „To jsme odmítli a žena nadále zůstane naším zákazníkem,” dodal Lehner.

Lidé, kteří nakupují v prodejnách Samariterbundu, musí prokazovat svůj nízký příjem. V případě jednotlivce to je měsíční příjem nejvýše 900 euro, u dítěte 270 euro a pro pár dospělých 1370 euro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám