Hlavní obsah

Žena svoji sebevraždu oznámila na Facebooku, nikdo jí nepomohl

O vánočním svátku 25. prosince spáchala ve svém bytě v jihoanglickém Brightonu sebevraždu 42letá Simone Backová. Svůj čin oznámila na sociální síti Facebook, kde se rozloučila se známými. Nikdo z nich, kdo žil nablízku, nepřispěchal na pomoc, uvedl ve středu deník The Daily Telegraph.

Foto: Novinky

Článek

Backová se přes svůj profil přátelila s 1048 lidmi. Když napsala, že se rozhodla svůj život ukončit, množství z nich bylo dostupných on-line. „Vzala jsem si všechny své prášky a brzy budu mrtvá. Sbohem všichni,“ napsala.

Někteří přátelé jí odpověděli, přičemž ti, kdo se vyskytovali v blízkosti jejího bydliště, ji většinou označili za lhářku a jeden příspěvek poznamenal, že je to „její volba“. Někteří přátelé naléhali, aby Backová udala místo pobytu a telefonní číslo, ale ona už se neozvala.

„Všichni se dál dohadovali,“ popsala přítelkyně Backové Samantha Pia Owenová. Dodala, že někteří lidé bydlí od kamarádčina bytu jen pár desítek metrů.

O sedmnáct hodin později vyrazila dveře do brightonského bytu policie a našla v něm mrtvé tělo Backové. Policisty zkontaktovala matka zemřelé poté, co od uživatele či uživatelky Facebooku obdržela varovnou SMS. Sama se na místo vypravit nemohla, protože je na vozíku.

Reklama

Výběr článků

Načítám