Hlavní obsah

Zdeptaným cestujícím ve Frankfurtu objednali klauny

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sněžení komplikuje dopravu lidí, kteří se v Evropě chystali na svátky za hranice. Stovky letů zrušily letiště v Británii, Francii, Německu, a nejen tam. Ruší se i některé železniční spoje, nebo nabírají zpoždění. Ve Frankfurtu nad Mohanem zdeptaným „trosečníkům“ v terminálové hale objednali klauny.

Článek

Frankfurt, Berlín a Mnichov zrušily kvůli novému sněhu přes tisíc odletů a příletů. Letecké společnosti vyzývají lidi, aby raději zvolili cestu vlakem, je-li to možné. Vlaky jsou ale přeplněné a vlakoví dopravci na cestující apelují, aby raději zůstali doma, uvedla agentura Reuters. Lidem, kteří na frankfurtském letišti strávili nedobrovolně noc, správa letiště objednala na pozvednutí nálady čtveřici klaunů.

Sníh komplikuje dopravu i v dalších zemích. Provoz byl omezen i na nejrušnějším letišti světa, londýnském Heathrow, kde je otevřená jen jedna ranvej. Letiště ohlašuje, že minimálně do středečního rána povolí jen třetinu odletů a příletů. Letištní haly jsou přeplněné a stále přibývají noví cestující.

Foto: Luke MacGregor , Reuters

Informační tabule na Heathrow ohlašuje, že všechny lety byly zrušeny.

Frustraci cestujících shrnul ve své výroku londýnský starosta Boris Johnson, když prohlásil: „To určitě není nic mimo lidský důvtip, vytáhnout shrnovače a pluhy nebo cokoliv, s čím se dá od letadel odklidit sníh“.

S podobnými problémy se potýkají letiště ve Francii, Nizozemsku, Belgii a dalších zemích. Pařížské letiště Charlese de Gaulla ale provozuje tři ze čtyř drah. Druhé a menší letiště u metropole, Orly, hlásí více než tříhodinová zpoždění letadel, ale v provozu jsou obě ranveje.

Devět letů kvůli komplikacím jinde v Evropě od úterního rána zrušilo i pražské ruzyňské letiště. [celá zpráva]

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Technik na letišti v Bruselu odstraňuje z letadla námrazu.

Reklama

Výběr článků

Načítám